Paprika, un condiment indragit

Paprika, un condiment indragit

Alte denumiri: Hot Paprika, Hungarian Paprika, Mild Paprika, Nora Paprika, Pimenton, Pod Pepper, Smoked Paprika, Spanish Paprika, Sweet Paprika, Sweet Pepper.

 

Paprika afumată este deosebit de gustoasă și aromată. Iubește preparatele cu orez, dar și cartofii, mai ales atunci când este presărată peste aceștia în timpul gătirii și le poate aplica un tratament mai picant. Pentru iubitorii de carne, gustul de paprika afumată este un dar divin.
 

Paprika este un condiment obținut prin pisarea fructelor uscate de Capsicum annuum, a ardeilor iuți ori a amestecurilor de ardei iuți. Paprika este produsă în multe locuri ale planetei, dar este cu adevărat specială când vine din Ungaria, Serbia, California și Spania. Se pricepe la multe feluri de mâncare, de la supe și tocănițe, la gulaș sau preparate cu orez. Americanii o preferă chiar ca garnitură, potențându-i aroma prin încălzire ușoară în ulei.

 

Introdusă maghiarilor de Imperiul Otoman, Paprika – boiaua, este astăzi mirodenia naţională a Ungariei, aromând şi colorând majoritatea preparatelor tradiţionale. În 1926 un chimist ungur a izolat pentru prima dată vitamina C din boia, dovedind că este antidotul ideal pentru frigul iernii. În prezent este folosită în toate ţările europene, cu precădere în Spania şi Portugalia, oferind un gust deosebit supelor, cârnăciorilor, preparatelor din legume şi salatelor.

Magazine

Magazine în ţară
Magazine online
vezi toate magazinele
Mesajul a fost trimis cu succes. Va vom contacta in maxim doua zile lucratoare. ×
Mesajul nu a putut fi trimis. ×