Biscuiții cu ovăz, un aport sănătos

Biscuiții cu ovăz, un aport sănătos

Aport nutrițional ovăz

Ovăzul este o cereală integrală care se găsește în aproape orice magazin cu produse alimentare, insa persoanele care vor sa consume ovaz trebuie sa fie atente la ceea ce scrie pe eticheta produsului. Intrucat cererea de tarate si fulgi de ovaz este in continua crestere, unii producatori comercializeaza cereale care trec printr-un proces de rafinare si sunt imbogatite cu zahar. Intotdeauna este bine sa alegeti doar ovazul care nu contine aport suplimentar de zahar si care este rafinat cat mai putin, intrucat acesta isi pastreaza mai bine proprietatile.

O ceasca de tarate de ovaz furnizeaza organismului in jur de 160 de calorii, un numar destul de mic, avand in vedere cat de generoasa este cantitatea de substante nutritive. Aceeasi ceasca de tarate de ovaz contine 4 g de fibre, adica 14% din doza zilnica recomandata. La acestea se adauga 6 g de proteine, inclusiv cantitati moderate din 18 tipuri de aminoacizi.

Intr-o ceasca de ovaz se gasesc 3,6 g de grasimi mononesaturate si polinesaturate, dar 0 g de colesterol. Dintre vitamine, in ovaz se gaseste o cantitate importanta de vitamina E, dar si de vitamine din complexul B. Magneziul, fierul, cuprul, calciul, manganul si zincul sunt mineralele care se afla in taratele de ovaz.

Magazine

Magazine în ţară
Magazine online
vezi toate magazinele
Mesajul a fost trimis cu succes. Va vom contacta in maxim doua zile lucratoare. ×
Mesajul nu a putut fi trimis. ×